Полицията благодари на автоинструктор за залавянето на крадец

Полицията благодари на автоинструктор за залавянето на крадец

Директорът на ОДМВР Монтана ст. комисар Пламен Томов връчи благодарствено писмо на съименника си Пламен Александров, автоинструктор от областния град. В него се изказва благодарност за проявената смелост и бърза реакция, благодарение на които били заловени криминално проявени извършители на кражба на пари и документи от лек автомобил.

Случката станала преди седмица в близост до кръстовище в областния град. В обедната си почивка полицейски служител сменял спуканата гума на лекия си автомобил и не забелязал как мъж се промъква от другата страна на колата, отваря вратата и взема мъжката му чантичка с пари и документи.

За късмет, в същия момент на кръстовището автоинстуктор изчаквал зеленената светлина на светофара и станал свидетел на кражбата. Той видял как крадецът предава чантичката на свой съучастник. Без да се двоуми, инструкторът слязъл от учебната кола, извикал, за да предупреди полицая и хукнал да гони съучастника с чантичката.

След минути на място пристигнал полицейския автопатрул и откарал в ареста задържания от полицая извършител на кражбата, криминално проявен и осъждан софиянец. По-късно двамата му съучастници, също криминално проявени, били заловени от криминалисти от РУ Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.