Младежкият дом се включва в кампанията „Ден без асансьори“

И тази година Младежки дом – Монтана се включва в инициативата No Elevаtors Day – „Ден без асансьори“.

На 28 април танцьори от танцова формация “Dance machine” символично ще запечатат асансьорите в сградите на Областна администрация, Регионална здравна инспекция и кафе-бар The Hub.  Техни служители ще препоръчват на посетителите да ползват стълбите.

Всички дейности, част от традиционния „Ден без асансьори“ са доброволни, така че достъпът до асансьорите ще бъде гарантиран за хора с увреждания, както и за тези, които не желаят да участват в кампанията. Седмото издание на инициативата  ще се проведе в градове от цялата страна.

Главната цел е да се съсредоточи общественото внимание върху важността от физическата активност за здравето и благосъстоянието на населението. И също така да демонстрира на гражданите колко лесно е да се движат, независимо от натовареното им ежедневие. Да изберем стълбите, вместо асансьора е един много добър пример за това как можем да сме физически активни навсякъде и по всяко време.

„Ден без асансьори“ е събитие с глобален характер, част от кампанията NowWeMOVE. В България се координира от сдружение “BG Бъди активен”.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.