Четирима ще бъдат почетните граждани на Монтана

Четирима ще бъдат почетните граждани на Монтана

Тази година кметът на Монтана Златко Живков ще връчи четири почетни знака на заслужили граждани на празника Свети Дух. Те са дългогодишният председател на общинския съвет Светлин Николов, треньорът по самбо и джудо Ташко Танов публицистът и  краевед д-р Георги Б. Георгиев и изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев” д-р Тодор Тодоров.

Решението кой да бъде удостоен с най-голямото отличие на община Монтана бе одобрено на днешното заседание на общинския съвет с тайно гласуване. Предложените кандидати са номинирани от отделни инициативни групи и придружени с подписки. Внесени са за разглеждане в Общинския съвет от  кмета Живков.  

Той уточни, че общо осем подписки за удостояване на институции и личности са постъпили в общината през тази година.  След разглеждане в комисията по образование и култура са допуснати само четири от тях.

На заседанието днес са направени и предложения за промяна в правилника за почетните отличия на община Монтана. Най-вероятно е още на следващата сесия те ще бъдат внесени за гласуване. Предложенията са за свързани с ограничения на награждаванията за година. Те да бъдат само за личности, а не за институции. Намаляване на премията, която придружава почетния знак на Монтана. 

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.