Полицията ще е на крак за предстоящите празници

В ОДМВР Монтана е създадена организация за обезпечаване на обществения ред, сигурността, пожарната безопасност и защитата на населението, както и контрола по спазване на въведените противоепидемични мерки по време на предстоящите празници – Великден и Гергьовден и свързаните с тях почивни дни.

В празничните дни на обществените места около храмовете и манастирите при провеждане на богослуженията ще бъде осигурено полицейско присъствие. В полицейските мероприятия ще участват още екипи на РДПБЗН Монтана, ЗЖУ Монтана и ГПУ Чипровци. При изпълнение на задълженията си служителите стриктно ще спазват противоепидемичните мерки.

Поради очакваното интензивно придвижване на пътници с автобуси и влакове ще бъде създадена организация за опазване на обществения ред преди, по време и след празниците в районите на автогари, ж.п. гари и влакови състави. През поредицата от празнични дни ще се извършва проверка на всички получени сигнали, свързани с подготвяни правонарушения. Завишен ще бъде контролът при транспортирането, законната употреба и съхранението на взривни вещества, огнестрелно оръжие, боеприпаси и пиротехнически средства. 

За повишена бдителност са предупредени служителите от частната охранителна дейност, ангажирани със сигурността на местата, където се очаква да се състоят празнични мероприятия. Във връзка с въведената противоепидемична обстановка в страната няма да бъде допускано масово събиране на граждани на определени места и на тържища, на които се продават домашни животни.

За повишаване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия дежурни полицейски екипи ще участват в контрола и регулиране на пътното движение в началото и края на празничните дни – на 29 и 30.04.2021 г. и на 04 и 09.05.2021 г. Екипите ще бъдат разположени пътищата от първи клас и в районите на участъци с концентрация на ПТП, както и на пътните възли, кръстовищата и участъците с временна организация за безопасност на движението, характеризиращи се с недостатъчна пропускателна способност на транспортния поток. При контрола на пътя ще бъдат използвани наличните автоматизирани технически средства за контрол на скоростта.

По време на празничните дни – 01,02,03 и 06.05.2021 г. ще бъдат провеждани специализирани полицейски операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, като е планирано полицейски екипи да има и на териториите на малките населени места, курортните селища и комплекси и пътищата между тях.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.