Ученици от Монтана спечелиха националното състезание „Най-добър млад строител”

Най-добър млад строител

Учениците от Гимназията по строителство „Проф. арх. Стефан Стефанов“ – Монтана спечелиха националното състезание „Най-добър млад строител”.

В надпреварата участваха отбори от четири професионални гимназии в Северна България – „Ангел Попов“ – Велико Търново, „Проф. арх. Стефан Стефанов“ – Монтана, „Васил Левски“ – Видин, „Димитраки Хаджитошин“ – Враца. Учениците се състезаваха в четири дисциплини – мазилки, шпакловки и бояджийски работи, облицовки и настилки, зидария, сухо строителство.

Първото място в крайното класиране е за учениците от Монтана с 34 точки от всички дисциплини. Втори са възпитаниците на професионалната гимназия във Видин, трети майсторите от Велико Търново и четвърти състезателите от Враца.

Вашето участие в състезанието е успех за преподавателите, за училищата и за вас самите. Способностите, които сте придобили ще ви бъдат много полезни и често ще се сещате за хората, които първи са ви учили”, каза областният управител Росен Белчев.

Гост на състезанието беше и председателят на камарата на строителите в България – инж.Данка Кирилова. „За да се създаде нещо различно са нужни хора със сърца, които мислят иновативно, а тук са събрани точно такива момичета и момчета. Те работят с желание и страст”, подчерта инж. Кирилова.

Гимназията по строителство в Монтана е домакин на състезанието за четвърта година. Директорът инж. Красимира Каменова е категорична, че строителството не е само занаят, то е изкуство и децата, избрали да учат в гимназии по строителство, са наистина творци и го доказват всеки ден.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.