13 пияни шофьори хванаха по празниците в област Монтана

При проведените операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност” са заловени 13 водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол в периода на Великденските празници и Гергьовден. Установени са още 17 неправоспособни водачи и един шофьор, употребил наркотични вещества.

В хода на акциите са глобени още и 5-ма пешеходци, 1 водач, използвал мобилен телефон по време на шофиране и 9 водачи, управлявали МПС-та без задължителната застраховка „Гражданска пътя”.

1 124 МПС и 1 384 лица са проверени в дните от 29 април до 9 май на територията на област Монтана. Засиленият контрол бе осъществен с цел повишаване безопасността на движението и ограничаване на предпоставките за възникване на пътнотранспортни произшествия в дните около Великденските празници и Гергьовден.

При проверките на пътя са съставени 150 акта и 384 фиша за различни нарушения на ЗДвП – най-голям е броят на установените нарушения за неспазване на пътни знаци и маркировка – 155, следвани от  неизполването на обезопасителни системи, колани и каски – 65. Установените нарушения на скоростните режими извън населените места са 596.

Осем санкции са наложени на водачи на мотоциклети при специализирана полицейска операция, проведена в дните от 5 до 9 май, с фокус върху мотоциклетистите. Санкциите са наложени за неизползване на защитни каски, липса на задължителна застраховка, неправоспособност и липса на табела на определеното от закона място.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.