Задържаха шофьора на българския ТИР за катастрофата край Долна Вереница

17 души са ранени при 59 пътно-транспортни произшествия през декември
Снимката е илюстративна

Верижната катастрофа край монтанското село Долна Вереница остави затворен международният път Е-79  повече от 8 часа.

Припомняме, че инцидентът стана малко след 16 часа вчера. 29-годишен водач на ТИР с българска регистрация при навлизане в остър завой загубил контрол над управлението и буквално препречил пътя, удряйки леката кола, която пътувала в противоположна посока. В същия момент в тях се блъска турски ТИР, а в него пък се удря цистерна, пътувала зад него.

Задържаха шофьора на българския ТИР за катастрофата край Долна Вереница

При първоначалния оглед бяха открити телата на трима загинали в лекия автомобил – 62-годишният водач и 59-годишната му съпруга от видинското село Ружинци, които са пътували на предните 2 седалки и 46-годишна жена от Белоградчик, която била на задната.

В хода на огледа около 4 часа след катастрофата обаче се оказа, че между седалките има още една жертва – 22-годишна жена от Белоградчик. Огледът продължи часове, защото колата буквално беше смазана между двата ТИР-а, пътували в две противоположни посоки.

Водачът на турския камион беше транспортиран в болница заради нараняванията, които получил. Няма опасност за живота му. Водачът на българския ТИР беше задържан за 24 часа.

Затруднение за освобождаването на пътя създаде и тежкият камион, който е предизвикал пътния инцидент, тъй като той беше натоварен и имаше опасност да се преобърне от обствената си тежест.

Това наложи първо да бъде претоварен и едва тогава да бъде преместен, за да се освободи движението. РУ – Монтана продължава работа по случая и днес.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКНова телевизия