Оставиха в ареста шофьора на камиона – убиец

Оставиха в ареста шофьора на камиона - убиец

Окръжен съд – Монтана постанови най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на  М. Д. Г. от Добрич. Той е обвинен за това, че като водач на товарен автомобил е предизвикал пътнотранспортно произшествие, при което са загинали 4 лица.

На 15 май т. г., около 16 ч., 29-годишният М.  Д.  Г. управлявал влекач  „Скания“ с ремарке по път Е – 79 от Монтана към Видин. В участък на пътя с ограничена скорост на движение до 60 км/ч, при мокра настилка и десен завой в района на с. Долна Вереница, водачът изгубил контрол върху  автомобила, ремаркето поднесло, навлязло в лентата за насрещно движение и ударило лек автомобил „Фолксваген“, вследствие на което колата се забила в друг товарен автомобил.

При удара на място са загинали четири лица – водачът на „Фолксвагена“  Н.В. Ц. и  И. С. Ц. от село Ружинци, Видинско  и  Г. И. Н. и А. Б. Б. от Белоградчик. Шофьорът на другият товарен автомобил – турският гражданин З. Ч., е със средна телесна повреда. Водачът на влекача М. Д. Г. е задържан за 72 часа и срещу него е повдигнато  обвинение за  нарушение на закона за движение по пътищата  при управление на МПС  с причиняване на смърт  по непредпазливост на повече от едно лице.

За осигуряване целите на образуваното досъдебно производство  и установяване в пълна степен на обективната истина по случая в ОС – Монтана е постъпило  искане от Окръжна прокуратура – Монтана за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на М. Д. Г.  

Обвиняемият изказа пред съда съжаление за  произшествието и със защитата му поискаха по-лека мярка за неотклонение – „Парична гаранция“, за да можем М. Д. Г. да се грижи за малолетното си дете и майка си.

След като се запозна със събраните до този момент доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил тежкото престъпление, за което е обвинен, и за което законът предвижда „Лишаване от свобода“ от 5 до 20 години,съдът прие , че е налице опасност Г. Д. М. да се укрие и взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението може да се обжалва в 3 дневен срок пред Апелативeн съд – София.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.