Изложба на учители по изобразително изкуство откриха в Монтана

Изложба на учители по изобразително изкуство откриха в Монтана
Снимка: Нели Василева

Дружеството на художниците „Тенец“ в Монтана представя изложба на творби на учители по изобразително изкуство в галерия  „Кутловица“. Експозицията вече е открита и е посветена на 24 май – Ден на Светите братя Кирил и Методий, българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Това е първа такава изложба, казва организаторът на събитието Таня Василева:

„В Монтана за първи път се случва такава изложба на учители-педагози по изобразително изкуство. Моята кауза беше да събера всички учители в една изложба, те да представят свои художествени произведения, тъй като те насърчават учениците да продължават, да тръгнат по техния път. … Идеята е да се съберем преди 24 май, този духовен наш празник, с изкуството, което творим. В изложбата участват учители-художници, които ще представят предмети от приложното изкуство, акварели, графика, маслена живопис, акрилна живопис, папие маше..“

В изложбата участват 16 бивши и настоящи преподаватели по изобразително изкуство. Сред тях са добре познати имена като Теодоси Антонов, Николай Пенков, Дончо Планински, Сияна Миланова, Петър Григоров, Виктория Михайлова, Димитър Гоцак, Таня Василева. Те се представят с разнообразни творби, сред които преобладават живописните платна. Включени са и произведения творци, които вече не са сред нас – Иван Доганов, Рени Петрова, Георги Мечков. 

Изложбата ще остане в залата на бул. „Трети март“ 64 до 7 юни.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.