Клубът по Винг чун в Монтана със златни медали от Републиканско първенство по Ушу

Клубът по Винг чун в Монтана със златни медали от Републиканско първенство по Ушу

Четири златни медала и едно пето място от Републиканското първенство по традиционно и спортно ушу – това е резултатът, който постигна клуба по Винг Чун към Младежкия дом в Монтана. Състезанието се проведе през уикенда в Бургас.

Асен Асенов – директор на Младежкия дом и инструктор по Винг Чун, спечели първи места в дисциплините Винг Чун – Сю Ним Тао, Винг Чун-Чам Кю и Винг Чун-Бю Джи. Калин Борисов завоюва злато в дисциплина Винг Чун-Сю Ним Тао в категория 9 – 11 години, а Зорница Иванова се класира на пето място.

Това е поредното постижение за инструктора от Монтана, който повтаря успеха си от проведеното през декември миналата година Републиканско онлайн първенство по Ушу. За Калин това е дебютно участие в подобен форум и първият спечелен златен медал. Тримата се състезават за Клуб Ушу София. За Зорница това е второ участие в Републиканско първенство по Ушу и първо на живо, след като в края на миналата година си спечели бронза.

Клюбът по Винг Чун в Монтана съществува от 2009 г. Той популяризира китайското бойно изкуство за самозащита, което е  изключително практично и ефективно. То е добило популярност в целия свят благодарение на легендарния Брус Лий. Изключителен хит в киносалоните в Азия последните няколко години са филмите за учителя на Брус  Лий – легендарният майстор Ип Ман, изигран от китайският шампион по ушу и актьор Дони Йен.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.