Условна присъда за шофьор причинил смърт в Долно Церовене

47 пътно-транспортни произшествия с 14 ранени през месец март в област Монтана

Окръжен съд – Монтана осъди подсъдимият Б. В. М. на 6 месеца „Лишаване от свобода“ условно  за причинена по непредпазливост при управление на автомобил и нарушаване правилата за движение по пътищата смърт на пешеходец.  

37 годишният мъж от Лом е обвинен, че на 22 ноември 2017 г. към 21 ч. при движение с автомобил „Опел Зафира“ в село Долно Церовене нарушил правилата за движение по пътищата като се движел с несъобразена скорост от 51,28 км в час  при безопасна скорост на движение 45 км/ч, вследствие на което по непредпазливост причинил смъртта на пешеходец на 40 г. от същото село.

Според данните по делото пешеходецът също носи вина за съпричиняване на произшествието, тъй като се е движел в нарушение на Закона за движение по пътищата на 1,5 м в пътното платно. След произшествието Б. В. М. направил всичко зависещо от него да окаже помощ на пострадалия, който въпреки това починал по-късно от получените травми.

Съдът призна подсъдимия Б. В. М . – неосъждан досега,  за виновен и го наказа с 6 месеца „Лишаване от свобода“,чието изтърпяване бе отложено с 3 години изпитателен срок. Съдът лиши Б. В. М. от право да управлява МПС за срок от 6 месеца.

Присъдата може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд – София в 15 дневен срок.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.