Избраха ученик, учител и директор на годината (СНИМКИ)

Избраха ученик, учител и директор на годината

С концерт и много награди Монтана отбеляза 24 май- Денят на българската просвета и култура. За висок професионализъм, всеотдайност, отговорност и личен принос кметът Живков връчи почетната значка на общината на четирима изявени  дейци. Те са началникът на отдел „Държавен архив” Ангелина Емилова, директорът на природо-математическата гимназия „Свети Климент Охридски” Бойка Симеонова, директорът на детска градина №1 „Щастливо детство” Вержиния Савова и директорът на детска градина №3 „Буратино” Ефросина Вълкова.

Началникът на регионалното управление на образованието Трайка Трайкова връчи почетното министерско отличие „Неофит Рилски” на двама педагози от Монтана, един от Лом и един от Берковица. Наградените от Монтана са Юлия Тимова – старши учител по история и цивилизация в природо-математическата гимназия „Климент Охридски” и Бисерка Младенова – ст. учител по английски език в гимназията за преподаване на чужди езици „Петър Богдан”.  Другите две награди бяха връчени на  Десислава Александрова – директор на СУ „Димитър Маринов” – град Лом и на Ваня Николова – гл.учител по история и география  в основно училище „Иван Вазов” – град Берковица.

За първа година регионалното управление по образование в Монтана учредява  приз  „Ученик на годината”, „Учител на годината”, „Отбор на годината” и „Директор на годината”.

smart

Цветелин Мечов от ІХ клас на средно училище „Отец Пайсий” село Медковец е „Ученик на годината” за постигнати национални отличия с дигитални проекти по история и природни науки. Негови преподаватели са Маша Викторова – учител по история и Димитрина Станкова – учител по природни науки.

„Това е бъдещето на науката да достига до всички хора, чрез технологиите, счита Викторова. Тя разказа за два от проектите, донесли национална слава на Медковец. Първият пресъздава летописната книга на местното училище „ Отец Пайсий”. Другият проект представя приносът на евреите в България за развитието на българската култура, чрез разказа за съдбата на оперетната певица от еврейски произход Шели Стоянова от град Лом.

„Отбор на годината” е Клубът по речи и дебати на английски език към гимназията за чужди езици „Петър Богдан” в Монтана. „Учител на годината” е Стефчо Наков – преподавател по информатика в природо-математическа гимназия „Св. Климент Охридски” в Монтана. „Директор на годината” е Теодора Иванова – директор на ІІІ основно училище „Иван Вазов” – Берковица.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.