Какво време ни очаква през юни?

Какво време ни очаква през юни?
  • След слънчевото начало навръх празника на буквите, предстои период с по-динамично време. Днес ще е свежо и слънчево почти в цялата страна. Превалявания са възможни на изолирани места в западната половина на страната, тук-там с гръмотевици. Отново на запад и вятърът ще се усили. Температурите следобед – в интервала 27-32 градуса.

В планините – топло с температури следобед от 17 до 23 градуса. Ветровито с моментни силни пориви около и след обяд. В масивите в западната половина на страната на изолирани места ще превали с гръмотевици.

Около крайбрежието – слънчево и приветливо време през целия ден с рехава облачност следобед. Валежи не се очакват. Температурите в топлата част на деня – от 22 градуса на север до 26 по южните брегове. Морската вода – от 13 до 17 градуса със слабо вълнение.

От сряда до петък в следобедните часове ще се развиват локални пролетни бури с гръмотевици и краткотраен, на моменти интензивен валеж с резки пориви на вятъра и риск от градушки. В сряда и четвъртък явленията ще са по-активни в западна и централна България, а в петък ще обхванат почти цялата страна, дори и източните райони около Черноморието.

През почивните дни ще захладнее с дневни температури в интервала 20-25 хградуса. В събота валежите ще са на изолирани места в страната. В неделя – по-динамично време с повече преваляв

Първата седмица на юни ще е по-хладна. Атмосферата на Балканите ще остане нестабилна, заради оформянето на зона с ниско налягане в Средиземноморието. Почти всеки ден се очакват локални краткотрайни превалявания, тук-там с гръмотевици.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.

ИЗТОЧНИКНова телевизия