Маскирани като полицаи обраха семейство в село Буковец

Мъж преби и ограби жена в апартамент на бул. "Христо Ботев"

Трима маскирани като полицейски служители са направили въоръжен обир в село Буковец миналата нощ около 3.30 часа. 32-годишен жител е съобщил на полицията, че около 03,05 ч. трима неизвестни, облечени в тъмни дрехи тип „суитчър”, с качулки и маски на главите с прорези на очите и устата, проникнали през отвор на прозорец в дома му селото.

На дрехите на непознатите имало отпред надпис „Полиция” и се представили за служители от ГДБОП. Непознатите отправяли заплахи с оръжие, за което се предполага, че е газов пистолет, и с помощта на т.нар. „свински опашки“ вързали ръцете на обитателите на къщата – 32-годишния мъж, подал сигнала, 20-годишната му приятелка, като в съседната стая постъпили по същия начин с баща му на 60 г., а майка му на 57 г. била заплашена да не става от леглото и била завита с одеяло през главата, за да не гледа.

Неизвестните лица поискали от потърпевшите пари, но не получили такива и не успели да открият. Тримата си тръгнали, след като взели 3 мобилни апарата – 2 от марката „Моторола“ и един „G8”, които счупили на двора пред къщата.

Няма опасност за живота за обитатели на къщата. Към момента те не са прегледани от медицинско лице, тъй като според тях не е необходимо. По случая е образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.