Банковото гише в офиса на НАП в Монтана спира работа

От 1 юни плащанията към НАП Монтана – с карта и по електронен път

Банковото гише в офиса на НАП в Монтана спира работа

С решение на ОББ досега съществуващото гише на банката в НАП Монтана ще работи с клиенти до края на работния ден на 31 май т. г. От 1 юни плащанията на данъци и осигурителни вноски ще се извършват чрез физическите ПОС терминали на приходната администрация и чрез е-услугата за плащане в портала за електронни услуги на ведомството. Плащания ще продължат да се извършват и по банков път от всяка банка у нас или от друг доставчик на платежни услуги, но съобразно тарифите на съответните финансови институции.

От началото на годината до момента без такси чрез физическите ПОС терминали и чрез е-услугата за плащане в портала за електронни услуги на ведомството са постъпили почти 2 050 000 лв. в НАП Монтана, а от стартирането на услугата – над 8 100 000 лв. 

Онлайн плащането е една от най-често използваните електронни услуги на приходната администрация. От началото на годината до момента през т. нар. виртуален ПОС (е-услугата за плащане с карти) без такси са платени почти 100 млн. лв., а от създаването на услугата са извършени почти 1,5 милиона трансакции за над 500 млн. лв.

Електронната услуга „Справка за задълженията с възможност за извършване на плащане“ е достъпна с персонален идентификационен код (ПИК) или квалифициран електронен подпис (КЕП) в портала за електронни услуги на НАП. За плащането чрез виртуалния ПОС терминал на ведомството не се дължат такси и то се отразява в данъчно-осигурителната сметка на клиента веднага, без обичайното забавяне при банков превод.

Допълнителна информация за плащанията към НАП може да се получи от сайта на приходната администрация или от информационния й център на телефон: 0700 18 700.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.