Засилени проверки на товарни автомобили

Засилени проверки на товарни автомобили

Стартира специализирана операция, насочена към ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия и повишаване безопасността на движението по пътищата. До 31 май пътните полицаи ще извършват засилени проверки на територията на области, за които е характерно интензивно движение на товарни автомобили.

Контрол върху водачите ще се осъществява в участъци в близост до граничните контролно-пропускателни пунктове „Кулата“, „Дунав мост“, „Дунав мост 2“, „Калотина“, „Капитан Андреево“ и „Лесово“, като ще бъдат обезпечени и двете направления – влизане и излизане от страната. Особено внимание ще се обръща на употребата на алкохол, наркотични вещества и техните аналози, техническата изправност на моторните превозни средства и теглените от тях ремаркета и полуремаркета.

Акцент в контрола на движението по пътищата в областите Велико Търново, Ловеч и Монтана ще бъде спазване на скоростните режими, техническа изправност и укрепване на превозвания товар, неправилни маневри, изпреварване и движение по пътното платно.

В хода на специализираната операция ще бъде осигурено видимо присъствие както в рисковите участъци, така и по пътищата трети клас и общинските пътища.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.