Отново медали за състезателите на СК „Спарта Монтана“

Отново медали за състезателите на СК

Един бронзов медал и едно пето място завоюваха състезателите от СК “Спарта Монтана“ на Държавния личен шампионат по бокс за юноши. Надпреварата се проведе в спортна зала „Добротица“ в гр. Добрич.

В състезанието участваха 119 състезатели от 39 клуба в страната. СК „Спарта Монтана“ се включи в шампионата с четирима боксьори. В категория до 63 килограма отлично се представи Мартин Иванов.

Възпитаникът на Доброслав Добрев записа категорична победа с технически нокаут само за една минута срещу представител на Горна Оряховица. Във втората среща Иванов отстъпи по точки на състезател от СК „Априлец“ –с. Бояджик и така се окичи с бронзовото отличие още при второто си официално състезание.

При 54-килограмовите Денис Алексеев стартира от 1/8-финалите срещу състезател от Търговище, където записа категорична победа. В спора за разпределение на медалите Алексеев отстъпи на връстник от Русе, който впоследствие спечели шампионската титла. Така боксьорът от Монтана се нареди на пета позиция.

Другите двама състезатели от „Спарта“ Марио Юлианов, в категория до 52 килограма и Василен Димитров при 54-килограмовите загубиха още в първите си срещи от опитни боксьори и останаха извън призовите места.

До началото на лятната пауза остават още две първенства за боксьорите от Монтана. Това са шампионатите за ученици в Плевен и в Ботевград за девойки.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.