Първо училище в Монтана е домакин на иновативен форум „Училище на успяващите“

Първо училище в Монтана е домакин на иновативен форум

56 учители от три училища и ученици от втори, трети и четвърти клас участват във форума „Училище на успяващите“, организиран от Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в град Монтана. Събитието е част от Национална програма „Иновации в действие“.

Първо основно училище и гостуващите две училища – Първо основно училище „Васил Левски“ в град Костинброд и Основно училище „Христо Ботев“ в село Невестино ще обменят иновативни методи на работа в училище.

Ще бъдат представени и наблюдавани открити уроци, озаглавени „Геометрична главоблъсканица“, „Урок с мама“, „Билките. Да направим книга за здравето“ и „Имало едно време“.

Ще бъдат използвани различни иновативни методи: четене с разбиране, дидактически игри, екипна работа, прилагане на математически компетентности, изработване на колаж, пясъчни рисунки, ревю на народни носии и обичай „Седянка“.

Кръглата маса, предвидена за 2 юни, е за споделяне на идеи и опит в иновации в образованието – готовност да променим модела на класната стая; възможности и предизвикателства, пред които се изправяме.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.