279 санкции на водачи и 119 нарушения на скоростта са резултатите от пет дневна акция

Започват засилени проверки за използването на обезопасителните колани

279 санкции на водачи и 119 нарушения на скоростта са резултатите от контрола на пътното движение в област Монтана при 5-дневна полицейска операция.

В хода на акцията са извършени засилени проверки на товарни автомобили. 726 МПС и 890 лица са проверени в дните от 27 до 31 май на територията на област Монтана при специализирана полицейска операция, насочена към ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия и повишаване безопасността на движението по пътищата.

При осъществения контрол на пътя са съставени 98 акта и 181 фиша по ЗДвП. При извършените проверки на 48 товарни автомобила са установени 3-ма водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол над 0,5 промила и един водач, управлявал товарен автомобил след употреба на наркотични вещества или техни аналози.

За неправилно изпреварване са глобени 17 водачи, а за технически неизправни МПС – 6 водачи. 119 водачи ще получат електронни фишове за нарушения на скоростните режими.

С технически средства за контрол на скоростта са установени 101 нарушения в извън населените места и 18 – в извън населените места.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.