Мъж от Дряново е крадецът на църквата в Монтана

Отбелязваме първатата неделя от Великия поста

За 72 часа в следствения арест на врачанския затвор е задържан 22-годишен криминално проявен и осъждан от гр. Дряново. Задържаният е извършил 5 взломни кражби в дните 28.05 – 31.05.2021 г. в Монтана, съобщават от ОД МВР Монтана. Предстои Районна прокуратура – Монтана да внесе искане за налагане на постоянна мярка за задържането му под стража.

Мъжът е задържан по „горещи“ следи след проведени оперативно-издирвателни мероприятия на криминалисти от РУ Монтана. Установено е, че в нощта на 29 срещу 30 май той е разбил входната врата на църквата „Св.св. Кирил и Методий“ в Монтана, откъдето е откраднал 743 лв от продажба на восъчни свещи и метален кръст. През миналата седмица е обрал още четири обекта, като е проникнал в офиси на потребителска кооперация, козметична фирма и фирма за агропазарна информация на бул. „Трети март“ в областния град, откъдето е взел ваучери за храна, мобилен апарат „Сони Ериксон“, парфюми и пари. На 31 май е проникнал и в адвокатски офис в района.

Криминалистите са открили част от откраднатите вещи, ваучери и пари. Те ще бъдат върнати на собствениците им.  Работата по случаите продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Монтана.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.


ИЗТОЧНИКРадио Видин