Внимание! В ход е специализирана полицейска операция в областта

Внимание! В ход е специализирана полицейска операция в областта

В ход е специализирана полицейска операция за контрол на движението по първокласните, второкласните и третокласните пътища на страната, съобщават от полицията в Монтана. Операцията ще продължи до 7 юни, включително, съобщават и от ГД „Национална полиция“.

Екипите ще следят основно за неправилно изпреварване, отнемане на предимство и за спазване на скоростните режими. По трасетата, по които се движат товарни автомобили, контролът ще е насочен изключително към техните водачи. В рамките на проверките през миналата седмица с акцент върху контрола на тежкотоварни автомобили, са констатирани редица случаи на управление след употреба на алкохол и наркотични вещества.

Според данните до момента от началото на годината по пътищата на страната са загинали 150 души, а на територита на област Монтана – 6 души.

Анализът сочи, че се наблюдава увеличение на загиналите при пътнотранспортни произшествия през изминалия месец май и то точно на пътищата от I, II и III клас, което е и причината за започването на операцията.

Най-висок е броят на загиналите и на  травматизма по пътищата I клас, следвани тези от II и III клас.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.