Златко Живков: „Монтана пие чиста вода“ (ВИДЕО)

Според информациите от институциите, които следят качеството на водата в Монтана – ВиК и РЗИ, питейната вода в Монтана отговаря на Наредба 9 и има изключителни питейни качества, заяви пред журналисти кметът на града Златко Живков. Изявлението е по повод предаване по националната телевизия, което е разтревожило граждани относно качествата на питейната вода в областния град.

„На телевизията, която пожелава на гражданите да пият чиста вода, трябва да е ясно, че гражданите на Монтана пият чиста вода, която няма никакъв проблем на този етап и няма предпоставки, които да доказват или показват, че картината е по различна“, допълни още кметът на града.

Той припомни, че водният цикъл е увеличил канализационната мрежа на Монтана с 40 км, а водопроводната с 16 км. Това е намалило загубите на вода по мрежата значително. В квартал Младост загубите са едва 20%, за разлика от други места, където водопровода не е подменен.

Процента на сменен водопровод в Монтана е не по-малко, отколкото в други областни градове, които са премина през воден цикъл. Никъде в България все ое не са подменени на 100% старите етернитови тръби.

Вижте повече във видеото

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.