4-ма души са загинали, а 17 са ранените при катастрофи през май

4-ма души са загинали, а 17 са ранените при катастрофи през май
Снимка: Архив "Монтана 24"
През месец май т.г. в област Монтана са настъпили 63 пътно-транспортни произшествия, от които 12 тежки. При пътните злополуки са загинали 4-ма граждани и са ранени 17. В сравнение със същия месец на предходната година, ПТП-тата са били с 30 по-малко, загиналите с 3 по-малко, а ранените са били с 6 по-малко.

През месеца са установени 3 138 нарушения на ЗДвП, за които са съставени 520 акта, 1 159 фиша и 1 314 електронни фиша за превишена скорост.

Най-голям е броят на санкционираните водачи за неправилно спиране и паркиране – 263, следват глобените за неспазване на предимство, знаци и сигнали - 247, за неизползване на обезопасителни колани и каски – 138 шофьори и пътници, за нередовни пътни документи – 121 глобени, за управление на техническо неизправно МПС - 46. Заловени са 29 водачи, употребили алкохол; 7 водачи, употребили наркотици и 31 неправоспособни водачи. Без застраховка „Гражданска отговорност” са установени 29 нарушители. При контрола на пътя са глобени и 31 пешеходци.

52 са временно отнетите шофьорски книжки, на 38 ППС е прекратена регистрацията, 13 пътни превозни средства са временно спрени от движение.

През месеца са проведени 25 специализирани полицейски операци по безопасност на движението по пътищата, 2 от които по метода „Широкообхватен контрол”.
 
От Пътна полиция съобщават още, че абитуриентските балове в област Монтана са преминали в спокойна обстановка. Не са регистрирани пътно-транспортни произшествия с участието на празнуващи абитуриенти, няма съставени актове и фишове по ЗДвП за нарушения, извършени от абитуриенти. Не са издавани и електронни фишове за нарушения на скоростните режими от водачи-абитуриенти.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.