Димитър Димитров от Демократична България: „Трябва да се намали ДДС-то върху лекарствата“

Димитър Димитров от Демократична България: "Трябва да намали ДД-то върху лекарствата"

„В България лекарствата са най-евтини в целия Европейски съюз, но ДДД-то върху тях е най-голямо. В Гърция например лекарствата отпускани по Здравна каса са с 5.5% ДДС, докато в България е 20%“, това каза кандидатът за народен представител от Демократична България за област Монтана Димитър Димитров.

Димитър Димитров е роден в Монтана, тук е получил образованието си и за кратко е работил. Член е на „Зелено движение“, което е част от Демократична България и е трети в листата за предстоящите парламентарни избори. Той е експерт по здравеопазване и лекарствена политика.

Димитров подчерта още, че дигитализацията в здравеопазването трябва да продължи. „Направи се електронна рецепта, направи се електронно направление, но все още нямаме електронно здравно досие. Сложили сме каруцата пред коня“, добави още той.

„Трябва да навлязат здравните частно-осигурителни фондове, които да поемат част от финансирането на здравеопазването, но и трябва да строг контрол върху разходването на средствата. Трябва прозрачност, проследимост и контрол“, каза Димитър Димитров.

Един от основните му приоритети като човек от този край, ще бъде развитието на туризма в региона. „Вижте една Берковица на 80км. от столицата, има планина, ски писта, минерална вода, но не знам защо нищо не се случва“, завърши кандидатът за народен представител от Демократична България.

Вижте и цялата листа:

  1. ЦВЯТКО ГЕОРГИЕВ ГЕОРГИЕВ
  2. МИХАИЛ ВАНЮШЕВ ИВАНОВ
  3. ДИМИТЪР ИВАНОВ ДИМИТРОВ
  4. ВИКТОР ВЕРИСЛАВОВ ВАСИЛЕВ
  5. АНТОНИО НАСКОВ НАЙДЕНОВ
  6. ВЕНЦИСЛАВ ВАСИЛЕВ КРЪСТЕВ

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.