Националната ученическа викторина по безопастност на движението ще се проведе днес в Монтана

Националната ученическа викторина по безопастност на движението ще се проведе днес в Монтана

Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя“ ще бъде проведена на 11.06.2021г. в Монтана от 09.00ч. в сградата на ЦПЛР ОДК „Ние, врабчетата“ в Монтана.

За пръв път нашият град е домакин на победителите в областните кръгове на Викторината в страната. Това стана факт, след като победител в предходното издание на националната викторина през 2019г. в гр. Смолян стана отборът на VI СУ „Отец Паисий“ от Монтана.

Събитието е финалния етап на проведените в областните градове в страната викторини. На тях са излъчени отборите, които ще се състезават в Монтана, за да бъде излъчен национален победител. В надпреварата ще участват отбори от:

  • Средно училище „Христо Ботев“ – гр. Сунгурларе – област Бургас;
  • Второ основно училище „Иван Вазов“ – гр. Вълчедръм – област Монтана;
  • Средно училище „Христо Ботев“ – гр. Септември, област Пазарджик;
  • Средно училище „Екзарх Антим I “ – гр. Казанлък, област Стара Загора;
  • Основно училище „Свети Паисий Хилендарски“ – гр. Елхово, област Ямбол.

Националната ученическа викторина по безопасност на движението „Да запазим децата па пътя“ – Монтана 2021г. се осъществява с подкрепата и съдействието на Министерството на образованието и науката, Министерство на вътрешните работи, Главна дирекция „национална полиция“ – сектор „Пътна полиция“, Националния дворец на децата – град София, Съюза на българските автомобилисти,  Национално движение „Младежта за безопасност на движението“, Българския червен кръст, Община Монтанa.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.