„Има такъв народ“ откри предизборната кампания в Монтана

Политическа партия „Има такъв народ“ откри предизборната си кампания в Монтана и представи листата за областта за парламентарните избори на 11 юли 2021 г. Водач отново е юристът и земеделски експерт Пламен Абровски. Мотото на нашата кампания този път е „Време е за друго” с номер 22 в бюлетината. Време е за много други неща. Ново говорене, друг вид отношение към политиците, друго отношение на хората към институциите и на политиците към закона. Това заяви при откриването Пламен Абровски.

Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция“. Това означава, че според Конституцията най-отгоре във властта стои българският народ, отбеляза той.
Затова и ние от партия „Има такъв народ“ искаме да превърнем България в наистина свободна страна, в която обществото да взема решения, а политиците да ги изпълняват. Да станем истински свободни български граждани, които вярват в демокрацията и гражданското общество.
Да подкрепят листата и представят програмата на ПП „Има такъв народ“ в Монтана бяха част от експертите на партията Ивайло Кожухаров по туризъм, Пламен Николов по външна политика, Манол Манолов по образование, Теодора Пенева по социална политика и Александър Рашев по право. Експертът по регионална политика и водач на листата във Враца Георги Георгиев също уважи събитието, както и водачът във Видин Иво Атанасов.

По отношение на листата в Монтана, Абровски обясни, че партията залага на експертизата, почтеността и професионализма на хората, които искат да станат депутати от „Има такъв народ“. Затова нашата стратегия е хората да говорят по теми и ресори, по които са професионалисти, подчерта той.

Втори в листата е известният уролог от Монтана доц. Силви Кирилов. На трето място е собственикът на счетоводна къща в Лом Десислава Цонева, следват бизнесменът Симеон Власев и предприемачът от Берковица Румен Гелов. Младите дами Кристина Максимова и Галина Борисова завършват листата.