Осъдиха двама братя, били и ограбили жител на село Славотин

Разследват жена за фалшив сигнал за изнасилване

Окръжен съд – Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на братята Г. М. И.и Е. М. И. за наказания по година и шест месеца „Лишаване от свобода“ ефективно за всеки от тях заради грабеж на мъж с увреждания в село Славотин. 

Според доказателствата по делото на 23 март т. г. час след полунощ 30 годишният Е. И. заедно с брат си -39 годишният Г. И., при условията на опасен рецидив нападнали в дома му в  Славотин 52-годишния  С.Л. А., нанесли му побой и му отнели 80 лева.

На следващия ден служители на МВР разкрили и задържали нападателите, които били разпознати и от пострадалия.  Г. И. и Е. И. са криминално проявени,  по-възрастният  е излязъл от затвора  през октомври 2019 г, а Е.И. има четири присъди за различни престъпления, едната от които е ефективно лишаване от свобода.  

Пред съда двамата подсъдими се признаха за виновни и заявиха, че доброволно подписват споразумение за наказание 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“  при първоначален „строг“ режим  за всеки от тях.

Преди приключването на делото щетите на пострадалия от грабежа  са възстановени.  Г. М. И. и Е. М. И. ще платят и разноските по делото – по  366 лева за психиатрична експертиза и по 75 лева за тълковник  по сметка на ОД на МВР – Монтана.

Определението на съда е  окончателно и не подлежи на жалба и  протест.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.