Три години след убийството на 17-годишния Георги няма присъди (СНИМКИ)

Три години след убийството на 17-годишния Георги няма присъди

Почти три години след като 17-годишно момче беше застреляно край Монтана, все още няма развитие по делото. Близки и приятели на Георги тази сутрин се събраха пред Съдебната палата в града, за да разкажат пред Нова телевизия, че според тях делото се бави.

Обвиненият за убийството е на свобода, а семейството на Георги вече губи надежда, че ще има справедлива присъда.

На 9 октомври 2018 година 17-годишният Георги и неговият дядо отиват с каруци да събират дърва в местност недалеч от Монтана. В един момент се чува изстрел, Георги пада и издъхва на място.

Часове след убийството, в близост до инцидента  полицията задържа Георги Рапонски от Монтана. В неговия автомобил е намерен газов пистолет. Още тогава директорът на ОД на МВР-Монтана обясни, че Рапонски е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици.

В дома му са открити незаконни боеприпаси. Рапонски е задържан, но не след дълго освободен. По време на досъдебното производство той не се е признал за виновен.

От Окръжен съд – Монтана казаха, че някои заседания са били отменени заради ковид пандемията, а други заради заболяване на съдебни заседатели. Следващото заседание е насрочено за 24 септември.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.