За два дни пътна полиция засече 159 нарушения на скоростта в областта

Всеки втори шофьор в област Монтана глобен за превишена скорост

Специализираната полицейска операция по контрол на пътното движение е проведена в област Монтана в дните петък, събота и неделя. Тя е част от стартиралата на 11 юни кампания „Безопасно лято”, която продължава до 29 септември.

Проверките на пътя се извършват в петък от 14 ч. до 21 ч., в събота – от  8 ч. до 14 ч. и в неделя – от 14 ч. до 21 ч. Причината за пътния контрол е интензивният трафик през почивните дни. В трите най-натоварени дни от седмицата в областта са проверени 384 МПС и 480 лица. Съставени са 63 акта и 121 фиша по ЗДвП. С технически средства за контрол на скоростта са установени 154 нарушения на скоростните режими.

Връчени са 41 фиша за превишена скорост. 37 водачи са глобени за неспазване на пътни знаци и маркировка, 28 – за неизползване на обезопасителни системи, клани и каски, 9 – за неправилно изпреварване, 2 – за отнемане на предимство. Заловени са един неправоспособен водачи и един, седнал зад волана след употреба на алкохол. Установени са още 106 други нарушения на ЗДвП.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.