Три месеца затвор получи пиян шофьор на БМВ

Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия И. М. М. за наказание 3 месеца „Лишаване от свобода“ за управление на  МПС с концентрация  на алкохол над 1,2 промила.

На 28 февруари 2021 г. около 05.15 часа в  Монтана служители на МВР спрели за проверка на ул. „Свети Патриарх Евтимий” И. М. М /24 г./ от село Дългоделци, област Монтана, който шофирал лек автомобил марка ,,БМВ  318“ и установили с ,,Алкотест Дрегер 7510“, че  управлява  с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 1.36 на хиляда.

Служителите съставили на И. М. М. акт и по случая било образувано досъдебно производство. Пред съда И. М. М.  – със средно образование, безработен, осъждан и с многобройни санкции за нарушения на Закона за движение по пътищата, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца, които да изтърпи ефективно при първоначален общ режим.

Съдът наложи на И. М. М. и наказание „Лишаване от право да управлява МПС за срок от 12 месеца, считано от датата на отнемането на свидетелството по административен ред – 28 февруари 2021 г.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.