Боян Чуков: Служебното правителство да отпусне финансов ресурс за Лом

Боян Чуков: Служебното правителство да отпусне финансов ресурс за Лом

Боян Чуков, кандидатът за народен представител от „Българските патриоти“ – ВМРО, ВОЛЯ, НФСБ, за 12 МИР Монтана, лично се запозна с последствията от водната стихия в град Лом.

Бившият дипломат разговаря с хора, живеещи в домовете, разположени по  улица „Добруджа“, която в момента наподобява лунен пейзаж с множество кратери по асфалта.

Местните хора обясниха, че ситуацията е резултат от наследени проблеми още от 1986 г. Тогава положените тръби от ВиК не са били оразмерени съгласно нуждите. Половината от улицата е с отточна тръба с диаметър метър и десет сантиметра. А в другата половина тръбата е с диаметър 50 см.

По-малката тръба не е в състояние да поеме огромното количество вода, което се събира в полето в най-високата част на улицата. Така водата се стичат като във фуния по тръбите на ВиК на ул. „Добруджа“. Допълнително обстоятелство, което усложнява и предизвиква почти всяка година същите поражения на улицата, е, че тръбите на ВиК са положени паралелно с централния водопровод.

Централният водопровод на Лом минава също под улица „Добруджа“. Всеки един теч на този централен водопровод размива почвата, която е под асфалта, и предизвиква огромните хлътвания и дупки.

„Предвид изключително тежките обстоятелства при този специфичен случай в Лом е необходимо служебното правителство да поеме под свое ръководство решаването на този проблем и да отпусне нужния финансов ресурс. Решаването на този проблем не е по силите на местната власт, тъй като изисква финансов ресус, с който тя не разполага“, каза Боян Чуков, водач на листата на „Българските патриоти“ за област Монтана.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!