Мая Манолова откри кампанията на „Изправи се! Мутри вън!“ в Монтана

Мая Манолова откри кампанията на „Изправи се! Мутри вън!“ в Монтана. Пред граждани и симпатизанти беше представена и листата за област Монтана, съставена само от хора, които живеят и работят в региона.

„Искаме да променим Северозапада така, че да стане по-добро място за живеене, да успеем да преборим демографската криза и обезлюдяването, което е най-големия проблем в региона. Това може да стане чрез финансови стимули и целеви средства за съживяване на икономиката“, каза Мая Григорова, водач на листата на „Изправи се! Мутри вън!“. Тя е предприемач, председател на Стопанската камара в Монтана и член на Ротари клуб, а с политика се занимава едва от няколко месеца.

"Изправи се! Мутри вън!"

„Това ще стане със специален фонд от 500 млн. лева годишно. Тези пари ще бъдат за редица важни проекти за Северозапада, така че областните градове и по-малките населени места да могат да разчитат на подкрепа. Парите на държавата и данъкоплатеца вече няма да се раздават от прозореца на джипката, ще има почтеност и правила“, допълни Мая Манолова.

„Изправи се! Мутри вън!“ залага на осем приоритета за следващия парламент. Един от най-важните е увеличаването на доходите, като в края на следващия мандат минималната заплата да е 1250 лева. „Ще се подпомагат фирми, не които търсят евтина и нискоквалифицирана работна ръка, а такива със висока добавена стойност, цифровизирани с високи технологии, които да осигурят високи възнаграждения“, каза още Манолова.

В програмата е заложено е преизчисляване на пенсиите на база осигурителния доход за 2018г. Сред важните приорите са съдебната реформа, екологичните политики и политики свързани със защита на гражданите от монополите.

„Ние доказахме, че си държим на думата и си изпълняваме обещанията. Обещахме, че ще отворим парламента за граждани, че ще направим Комисия по ревизията, внесохме 31 законопроекта, които са за подкрепа на обикновените хора, на малкия и семейния бизнес“, каза още Мая Манолова.

От коалицията тръгват с амбицията да удвоят и дори да утроят резултатите по време на изборите, спрямо предишния вот.

Вижте цялата листа:

  1. Мая Владимирова Григорова – предприемач, председател на Стопанската камара в Монтана и член на Ротари клуб
  2. Димана Макариева Георгиева – капитан на националният отбор по баскетбол
  3. Оля Славеева Георгиева – зам.-директор на училището в с. Ковачица
  4. Алекси Алексов – счетоводител, собственик на счетоводна къща във Вършец
  5. Илианна Иванова Илиева
  6. Теменужка Димитрова – помощник-фармацевт
  7. Мария Каменова – адвокат, един от най-младите кандидат-депутати на изборите

„Изправи се! Мутри вън!“ е с номер 8 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!