В Слънчевата градина се открива изложба по повод юбилея на Младежкия дом

В Слънчевата градина се открива изложба по повод юбилея на Младежкия дом

Изложба, подредена в Слънчевата градина, дава начало на честванията, посветени на 50-годишнината на Младежки дом – Монтана. Кметът Златко Живков ще открие експозицията в 13:30 часа.

В нея са включени фотоси от изяви на съществуващите формации. В колажите от снимки са танцьорите от ансамбъл „Младост”, Dance Machine, клуб „Астра” и Мажоретния състав, певците от „Пъстренец Jr.”, трениращите шах, тенис на маса и източното бойно изкуство Винг Тчун.

Сред запечатаните на кадър моменти са традиционни събития, организирани от институцията. Грабват вниманието моменти от Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”, фотоконкурсите, турнирите по тенис на маса, демонстрациите по бойни изкуства.

Младежкият дом отваря врати на 15 април 1971 година. Оттогава до наши дни  се утвърждава като център, в който се създават условия за развитие на творческите заложби на децата и младите хора и за осмисляне на свободното им време. В същото време се забелязва  и силната приемственост на дейностите през годините, което показва здравите културни връзки  между поколенията.

Всяко десетилетие в историята на Младежкия дом се откроява със своя специфика, но независимо от духа на времето, винаги  подрастващите са намирали тук подкрепа за развитие на талантите си.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.