Около 500 000 лева подкрепа са получили фирми от област Монтана

2800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал за 30 млн. лв.

Сезонните работници се осигуряват здравно сами

Близо 2800 фирми са поискали подкрепа с оборотен капитал във фаза 3 на програмата. Общият размер на поисканата безвъзмездна финансова помощ е почти 30 млн. лв. Дружествата, засегнати от противоепидемичните мерки, подаваха заявления до 16.30 ч. на 22 юни т. г., когато изтече крайният срок.

НАП ще изплаща средствата през следващите седмици, а одобрените кандидати ще бъдат оповестявани в рубриката „Подкрепа чрез оборотен капитал“ в интернет страницата на приходната администрация.

Трета фаза на програмата е свързана с удължаване подпомагането със средства за оборотен капитал на фирмите с преустановени дейности или обекти за периодите от 22 до 31 март 2021 г. или до различни дати през април т. г. съобразно заповедите на министъра на здравеопазването.

По първите 2 фази на програмата за осигуряване на оборотен капитал чрез безвъзмездни средства са изплатени близо 120 млн. лв., припомня НАП. Около 500 000 лв. от тях са получени от фирми от област Монтана.

Допълнителни разяснения за осигуряването на подкрепа чрез оборотен капитал и отчитането на дейността кандидатите могат да намерят в актуализираната рубрика „Често задавани въпроси и техните отговори“ на сайта на приходната администрация.

Информация и съдействие клиентите могат да получат и на e-mail: infocenter@nra.bg или на информационния телефон на НАП: 0700 18 700. Обаждането е на цена съобразно тарифата на съответния оператор.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.