Певчески дарования от ОШИ представиха вдъхновяващ концерт

Певчески дарования от ОШИ представиха вдъхновяващ концерт

Талантливи възпитаници на ОШИ „Добри Христов“ към НЧ „Разум 1883“, дадоха свеж старт на лятото с концерта „Александра и приятели“ на 23 юни в Художествена галерия „Кирил Петров“. Учениците на преподавателя по вокал г-жа Цветана Илиева, представиха богат репертоар от песни на български и чуждестранни изпълнители и композитори.

Участие в музикалната програма взеха: Александра Любомирова, Катерина Ласло, Ивет Николова, Мартина Джонова, Христина Христова и Кристиян Илиянов. Началото на музикалната вечер постави Катерина с инструменталната пиеса „Мелодия за душата“ (на роял). Финалът също бе изпълнение на талантливото момиче – Танго „Евора“ от канадската певица и композиторка Лорина Маккенит. Вече завършилата възпитаничка на школата – Александра, впечатли аудиторията с разнообразни в жанрово отношение песни. Музикалната разходка на Алекс започна от рок парчето „Highway tune” на Грета Ван Флийт, популярната “Skyfall” на Адел , „Алелуя“ на известния певец и композитор Ленард Коен и достигна до „Черната овца“ на група „Ахат“ и „За тебе бях“ от репертоара на родната прима Лили Иванова. Залата се оживи с ритъма на „Лятна фиеста“ в изпълнение на Марти, Хриси и Ивет, по музика на Светослав Лобошки.

Младата надежда на ОШИ – Ивет, се открои и със солови изяви, сред които – „Не плачи за мен, Аржентина“, песен от мюзикъла „Евита“ от британския композитор Ендрю Л. Уебър. Тя изпълни и песен от мюзикъла „Магьосникът от Оз“ на композитора Харолд Арлен.

Въздействаща бе и дуетната изява на Марти и Хриси „Когато бях овчарче“ по музика на Панайот Пипков. Кристиян възхити зрителите с изпълнения на Елвис Пресли – „Kiss me”, а полъх от българската естрада долетя с баладата на Васил Найденов – „Сбогом, моя любов“.

Друга възпитаничка на г-жа Илиева – Христина, се включи с въздействащата „Журавли“ – една от най-известните руски балади, изпята за пръв път през 1969 г. и посветена на Втората световна война.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.