Одобриха три училища от областта за безплатните лагери

Одобриха три училища в областта за безплатните лагери

Три училища от област Монтана са сред първите одобрени да заминат с ученици на безплатна лятна почивка по Националната програма „Отново заедно“.

Това са Второ СУ „Никола Йонков Вапцаров“ – Монтана, Шесто средно училище „Отец Паисий“ – Монтана и Второ ОУ „Иван Вазов“ – гр. Вълчедръм. Това са заявките, постъпили в Министерството на образованието и науката (МОН) от 17 до 28 юни т.г.

От трите училища ще заминат общо 81 момичета и момчета.

Учениците и придружаващите ги учители ще отсядат предимно в хотели с три и четири звезди, съобщават от министерството на образованието. Училищата изпращат в МОН попълнен формуляр и три оферти от туроператори, както и мотивирано решение на педагогическия съвет за избор на една от тях. Документите се проверяват за съответствие с изискванията по реда на тяхното постъпване. На този етап няма отхвърлени заявки. Две са върнати за допълване на документите.

За първите одобрени 46 училища ще бъдат отпуснати 619 000 лева. Туристическият пакет за всеки участник е на стойност 500 лв. Той трябва да включва транспорт, настаняване, храна, застраховка, културна, спортна или друг вид социална програма за шест дни. Одобрените училища са от различни населени места.

Първият етап от кандидатстването продължава до 31 юли 2021 г. Ако след тази дата предвиденият за програмата бюджет от 15 млн. лв. не е изразходван, училищата могат да кандидатстват отново с до общо 165 ученици до 1 септември т.г. или до изчерпване на финансовия лимит.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.