Учениците от Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Монтана спечелиха регионалното състезание за действия при наводнения

Учениците от Второ СУ

Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ гр. Монтана показа най-добри умения за действия при наводнения в регионално състезание, в което участваха 57 ученици от Монтана, Враца и Видин. Състезателните игри се проведоха в Центъра за професионалнално обучение към РДПБЗН – Монтана при ГДПБЗН – МВР.

Участниците – ученици от 3-ти до 5-ти клас, демонстрираха как се действа при наводнение, като оборудваха раничка с най-необходимото при бедствие, обличаха  спасителни жилетки и изграждаха дига за защита на дома. Победителите от монтанското Второ СУ „Н. Й. Вапцаров“ ще представят северозападния регион на националното ниво на надпреварата през октомври т.г. в гр. Бургас.

Състезанието е финалната фаза от проведеното обучение на учениците в региона за добиване на знания и умения за реагиране при наводнение. Обучението на учениците е част от дейностите по проект „Центрове за повишаване на готовността  на населението за реакция при наводнения”,  финансиран от Оперативна програма  „Околна  среда 2014 -2020 г.”, съфинансиран от ЕС, чрез  Кохезионния  фонд.        Възложител е Главна Дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи, а изпълнител консорциум „Дикон – БЧК“ с водеща роля на Дикон Груп ЕООД, в партньорство с Български червен кръст.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.