12-годишно дете е ударено от дрогиран моторист в Берковица

линейка

На 30.06.2021 г. в 09,26 ч. в РУ Берковица е получен сигнал от тел. 112 за възникнало ПТП с пострадал пешеходец на ул. „Мир“ при кръстовище с ул. „Усин Керим” в гр. Берковица.

Местопроизшествието е посетено от дежурен пътен контрол на РУ Берковица, който установил, че 18-годишен водач от същия град при управление на нерегистриран кросов мотор блъска в гръб движещата се в същата посока и в лявата част от платното за движение 12-годишна пешеходка от гр. Берковица. На момичето са причинени хематом на главата и охлузни рани по двете ръце в областтта на лактите и на десния крак в областта на коляното.

Тестът на водача за употреба на алкохол е отрицателен, проверката с драг чек отчела положителна проба за наличие на наркотични вещества. На нарушителя са съставени четири акта по ЗДвП – за управление на нерегистрирано МПС, за липса на необходимата категория за управление на МПС, за шофиране след употреба на упойващи вещества и за реализирано ПТП.

Задържан е в полицейския арест на РУ Берковица за 24 часа. Пострадалата пешеходка е транспортирана до ФСМП Берковица, където й е оказана медицинска помощ и е освободена за домашно лечение, без опасност за живота.

На местопроизшествието е извършен оглед и образувано досъдебно производство.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.