Пътуващото автокино на Александър Сано зарадва младите в Монтана

Пътуващото автокино на Александър Сано зарадва младите в Монтана

На специална прожекция късно снощи, за първи път в Монтана беше представена Суперуспешната екшън комедия „Диви и щастливи“. Българската продукция с автор и продуцент Александър Сано е един от най-успешните кино проекти за последните години.

Специален гост на събитието беше звездата Яна Маринова, която пропътува разстоянието от София до Монтана, за да се срещне със своите почитатели. Интересът беше огромен. На най-големия паркинг в Монтана, нямаше свободно място за нито един автомобил повече. Обичаната актриса раздаде десетки автографи, а снимките с фенове продължиха до началото на самата прожекция.

Събитието премина с огромен успех и ще бъде запомнено като един от онези моменти, които показват, че младите в Област Монтана са тук и се нуждаят от съвсем малко, за да се чувстват добре в своя град.

„Благодаря ви, че сте тук и сте толкова много! Без вас, нищо от това, което правим нямаше да има смисъл! Щастлива съм, че съм в Монтана и нямам търпение да се върна отново, за да повторим събитието със следващия ни филм.“ – каза Яна Маринова в обръщение към зрителите, които отвърнаха на поздрава с надуване на клаксони и включване на фарове на автомобилите.

Организатор на събитието беше Невена Петрова, кандидат от листата на БСП в 12 МИР Монтана, със специалното съдействие на водача в листата Атанас Костадинов.

„Тази прожекция е за всички жители на Област Монтана, но е специален подарък за младите. Без предизборна агитация, без какъвто и да било политически отенък, просто кино под звездите. Освен това, по този начин подкрепяме кино индустрията, която изпитва сериозни затруднения в условията на глобална пандемия и ограничителни мерки.“ – споделя Невена Петрова.

„Има ценности и стойности, които стоят над политиката и те дават рамката на една нация и на просперитета й. Културата е това, което ни е съхранило като народ и нация през вековете и именно това трябва да е обединяващото звено между всички ни, без значение от различията, които имаме, коментира Атанас Костадинов, водач на листата на „БСП за България“.

Социалната политика засяга изкуството във всички негови проявления – насърчаването на креативността на младите е от огромно значение, развиването на техните таланти, досега до различните форми на изкуство – кино, театър, музика, изобразително изкуство. Младите хора имат нужда от разнообразие, от съдържание, което да стимулира любопитството им и да ги направи търсещи и любознателни. Нуждаят се от култура и изкуство, което да ги вдъхновява. Тази мисия е възможна и докато има хора, които я следват, бъдещето изглежда обнадеждаващо. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!