Боян Чуков: Турция методично ще ни всмуква в орбитата си

Боян Чуков: Турция методично ще ни всмуква в орбитата си

Турските власти ще формират вота, който ще се упражни на турска територия, каза Боян Чуков на среща с избиратели в Замфирово, област Монтана.

Водачът на листата на „Българските патриоти“ припомни, че след промяната на Изборния кодекс най-голям брой секции са разкрити в Турция. Част от тези гласуващи не ползват български език в своето общуване, защото не го знаят. Партиите, които гласуваха увеличаване на секциите чужбина, фактически подпомагат тежестта на ДПС в българския политически живот.

Турция има много сериозни стратегически цели и ще ги следва. Възможно е на тези избори дълбочината на това изборно трасе в Турция да се маскира временно, но активността по отношение на България постепенно ще се засилва. Рано или късно ще ни притисне силно. Това ще бъде ход в посока на реализиция на неоосманистката доктрина, обясни Боян Чуков. В тази доктрина България е територия, която се вписва в бившите владения на Османската империя и подлежи на икономическо, културно и политическо реинтегриране към турската сфера на влияние.

На въпроси на избиратели има ли наистина заплаха за България от страна на Турция, която засега видимо поддържа формални добросъседски отношения с нас, бившият дипломат Чуков отговори, че това е прегръдка на Анкара, в която страната ни може да бъде удушена. Турция е наш съсед, но тя е регионален фактор, който се стреми да има глобална проекция, и методично ще ни всмуква в орбитата си. Например, Аджария формално е грузинска територия, но на практика е напълно турцизирана, включително полетите на турските авиолинии до Батуми са в категорията „вътрешни линии“, а не международни.

Турция превзема икономически, военно-политически и културно Босна и Херцеговина, също Албания, укрепва своите позиции в Косово, и продължава да разширява своето влияние на Балканите именно през мюсюлманските общности и религиозния код. Турция участва и в събитията в Северна Македония, където нарастването на албанския фактор все повече формира вътрешнополитическата картина в страната. Защо някой си въобразява, че България ще остане встрани от стратегическата активност на Турция, за която нашата територия е един носталгичен санджак?!

„Българските патриоти“ са с номер 16 в интегралната бюлетина.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!