„Има такъв народ“ посетиха завода Монбат

Кандидатите за народни представители за област Монтана от партията „Има такъв народ“ на Слави Трифонов посетиха днес завода „Монбат“ в града. Изпълнителният директор Петър Христов показа предприятието. След това се проведе среща с работниците.

Водачът на листата за областта Пламен Абровски се запозна с проблемите на компанията и на самите хора. „Срещата ни беше много ползотворна. Благодарим за проявения интерес. Разговаряхме за проблемите на всеки един човек“, посочи Абровски.

Работниците разпитваха втория в листата за област Монтана доц. д-р Силви Кирилов за проблемите в здравеопазването и COVID пандемията. Абровски и Кирилов запознаха хората с икономическите приоритети и тези в здравеопазването, които са залегнали в програмата на „Има такъв народ“. 

Българската икономика е все още изоставаща и дълбоко фрагментирана, в сравнение с тези на останалите държави от ЕС.

Това разделение наред с неадекватните държавни политики, насочени към бизнеса водят до драстично намаляване на конкурентоспособността на местните производители и до липса на благоприятна среда за развитие на малките и средни предприятия, подчерта Пламен Абровски.

Според него липсва прозрачност в процедурите по инвестиране и разпределяне на европейските и държавни средства към бизнеса. На лице е неблагоприятна среда за стимулиране на предприемачеството. Наблюдава се траен срив в притока на чуждестранни инвестиции и провал в привличането на значими инвеститори. 

Регионалната изостаналост и неравенствата в България на национално ниво налагат спешни мерки в посока развитие на регионите, тяхната индустриализация, намаляване на миграцията и социалните неравенства с фокус върху създаване на справедлив достъп до базови ресурси за стартиране на бизнес и премахване на административните тежести. Такъв е случаят например с област Монтана, която е изостанала и хората я напускат, заради липсата на работа, каза още Абровски. Същевременно няма нови инвестиции в региона.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.