Ст. инсп. Николай Николов е награден с почетен медал на Европейската комисия

Ст. инсп. Николай Николов е награден с почетен медал на Европейската комисия

Наградиха преподавател от „Центъра за професионално обучение” към РДПБЗН-Монтана при ГДПБЗН-МВР с  почетен  медал  на Европейската комисия.

 За професионалния празник на служителите на МВР, 5 юли – директорът на РДПБЗН-Монтана комисар Венцислав Райков връчи на старши инспектор Николай Николов –началник на група и преподавател в „Центъра за професионално обучение” почетен медал и значка, придружени със сертификат и благодарствено писмо от Генерална дирекция „Европейска гражданска защита и операции за хуманитарна помощ“ – звено към Европейската комисия.

Старши инспектор Николай Николов е награден за ангажираността и отдадеността си при реализирането на  цикъл от международни учения проведени в град Монтана по линия на Механизма на Гражданска защита на Европейската комисия в периода от 2010 г. до 2020 г.

 Старши инспектор Николай Николов е служител в „Центъра за професионално обучение” към РДПБЗН – Монтана от 2009 г. Завършва Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” в град Долна Митрополия, област Плевен, като придобива квалификация военен инженер по летателни апарати и машинен инженер.

 Професионалната си кариера започва през 1993 г., като офицер по разпределение, към Министерство на отбраната, Като  офицер,  старши техник в група „Самолети и двигатели”, Николов е служил  в поделението в село Габровница (летище Габровница), област Монтана и  в поделението в село Доброславци (авиобаза Доброславци), област София.

 Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР участва в консорциуми за провеждане на международни полеви учения за Модули за Гражданска защита на Европейския съюз МОДЕКС, като Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Монтана подготвя учението на местно ниво.

Досега в град Монтана са проведени международни полеви учения през 2013 г., 2016 г., 2018 г. и 2019 г., чиято цел е да се тестват възможностите на различни държави  за реагиране и сътрудничество  при ликвидиране на  последиците от мащабни бедствия.

Ст. инсп. Николай Николов е награден с почетен медал на Европейската комисия

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.