Търговецът на гласове от Якимово отива на съд

Дават ви пари за да гласувате, обадете се на полицията

Обвиняем за купуване на гласове в с. Якимово е предаден на съд с обвинителен акт на Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана

Териториално отделение – Лом при Районна прокуратура – Монтана внесе в съда обвинителен акт срещу Б.П., привлечен към наказателна производство за извършено от него престъпление по чл. 167, ал. 2 от НК.

На 29.06.2021 г. е получен сигнал за изготвени списъци на лица от с. Якимово, област Монтана, на които е предложена или предстои да бъде предложена имотна облага с цел склоняване да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия.

Същия ден полицейските служители извършили претърсване и изземване от частен имот в селото, обитаван от Б.П. В къщата му били намери листове с ръкописно изписани имена и фамилии, номерирани от 1 до 56. В хода на разследването е било установено, че през месеците май и юни 2021 г. обвиняемият се срещнал с няколко лица, на които предложил да гласуват на предстоящите парламентарни избори, насрочени за 11.07.2021 г., за конкретна политическа партия. Обещал им, че след това ще получат парични суми от по 50 лева, за което те дали съгласието си.

При проведения разпит на досъдебното производство Б.П. не се е признал за виновен. Предстои делото срещу обвиняемия за престъпление против политическите права на гражданите да продължи в съда.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.