ДТА „Пъстрина“ заплени публиката в Приморско

ДТА „Пъстрина“ заплени публиката в Приморско

Детски танцов ансамбъл „Пъстрина“ към НЧ „Разум 1883“, с художествен ръководител и хореограф Първан Първанов, взе участие в XVIII-ия Международен младежки фолклорен фестивал в Приморско. За представянето си съставът получи диплом, златен медал и купа. Това е второ представяне на възпитаниците на г-н Първанов в този международен формат, който се проведе от 1 до 8 юли.

Във фестивала участваха 11 състава от страната и чужбина. Момичетата и момчетата на „Пъстрина“ танцуваха на открита сцена в центъра на черноморския град. За първи път пред публика танцьорите представиха композициите „Български ритми“, „Пролетно веселие“, „Сватбари“, „Северняшко настроение“, „Ръченица“ и други. За майсторството и усърдието си ансамбълът бе награден през последната гала вечер.

„Незабравими са създадените приятелствата и споделените емоции по време на фолклорното събитие между съставите!”, сподели г-н Първанов. “Една от танцьорките на „Пъстрина“– Зорница Борисова, дори се отличи в конкурса „Мис и мистър фестивал“. Целта в състезанието бе участниците да изработят пясъчна фигура на плажа като всеки един от тях вложи талант и въображение. Зорница преобрази себе си в русалка от пясък и спечели I място“.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.