Три жени и един мъж обраха купите в конните състезания във Вършец

Три жени и един мъж обраха купите в конните състезания във Вършец

За девета поредна година Община Вършец и Конна база „Вършец“ организираха открит турнир по прескачане на препятствия за купата на Община Вършец. Входът бе свободен, а атрактивното събитие се проведе на състезателен пясъчен плац край Вършец на 24.07.2021 г., като част от програмата на Празника на курорта, минералната вода и Балкана „Вършец 2021”.

В състезанието взеха участие 42 състезатели от 19 клуба от цяла България. Любителите на конния спорт се насладиха на невероятното майсторство на жокеите и се възхитиха от перфектната и професионална организация на турнира.

Стюардите, съдиите, гл. секретар и паркур-майсторът бяха от Националната федерация по конен спорт. Състезанието беше разделено в 4 кръга. Първото изпитание бе X паркур с височина на препятствията 60-70 см, второто изпитание бе за 4-5 годишни коне, деца и аматьори, третото – отворен паркур за 5- годишни и по-възрастни коне и последният кръг – за 6-годишни и по-възрастни коне, 120 – 125 см бараж.

В първия паркур победител стана Вероника Атанасова от ККС „Екуита“, във втория – Надин Василев от ККС „Калоян 92“, в третия – Таня-Мари Димитрова от ККС „Вършец 2014“ и в четвъртия – Румяна Чобанова от ККС „Елит“.

Победителите в турнира, заели от І до ІV място в различните категории, получиха купи, медали и парични награди осигурени от община Вършец. Раздадените паричните премии са на обща стойност 2 500 лева.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.