Хванаха двама да крадат ток в село Сливата

Хванаха двама да крадат ток в село Сливата

В понеделник след постъпил сигнал служителите на електроразпределителното дружество „ЧЕЗ Разпределение България АД“ установили, че в частен имот в село Сливата, собственост на 47 годишен от град Лом се краде ток.

Извършен е оглед при което е констатирано, че в помощно помещение намиращо се в подпокривното пространство на жилищната сграда чрез присъединяване към „Фазово жило“ на основен захранващ ел. кабел е изграден паралелен проводник, който влиза в мазилката на къщата към стая на първия етаж. Там кабела е подвързан към автоматичен предпазител, чрез който се захранва директно инсталацията на къщата преди електромера. Стойността на нанесената щета е в процес на изясняване, съобщават от полицията в Монтана.

Отново в село Сливата, 69-годишен мъж е хванат за краде ток. При проверка след получен сигнал е установено, че има неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа. Така според дружеството са създадени условия за пълно неотчитане на изразходената електроенергия. По случая е образувано и досъдебно производство.
                                                  

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.