Младоженци даряват книги на детско отделение в болница

Младоженци даряват книги на детско отделение в болница

„Обявените за издирване Ани Кирилова и Мартин Горчев най-после се откриха взаимно“ – с това послание започва бъдещото семейство своя „Сватбен вестник“. С него те канят близки и приятели на големия си ден, за който е избрано живописното селце Лещен. В изданието бъдещите младоженци  споделят  желанието си към гостите да не купуват цветя за булката, а вместо това да донесат детска книжка. Събраните книжки ще бъдат дарени на детското отделение в МБАЛ „Елин Пелин“ – гр. Елин Пелин, защото в родното място на булката те вече са поели като хореографи местния танцов състав „Пелинче“.

Мартин е от Монтана и е бивш танцьор на ансамбъл „Северняци“ при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата“ в Монтана. Ани е от Елин Пелин и като дете е част от танцов състав „Пелинче“ в родния си град. Любопитен факт е, че и двамата са изучавали богатството на българските народни ритми под ръководството на своите майки, които са хореографи на съставите. По-късно любовта към родния фолклор ги води в Националното училище за танцово изкуство в София, а след това и в Академията за музикално и танцово изкуство в град Пловдив. Пътищата им обаче се пресичат доста по-късно, когато вече са професионални танцьори в Национален фолклорен ансамбъл „Българе“ в София.

През годините Мартин и Ани участват във всички спектакли на ансамбъла и с тях пътуват в различни страни по света. Тяхната приказка обаче започва в града на любовта  – Париж. Искрата помежду им пламва по време на турне на ансамбъла във Франция. „Айфеловата кула изкачихме и сякаш до небето ний се извисихме. И точно в този час искрата пламна в нас!“ –  така продължава историята на бъдещото семейство в Сватбения вестник.

„И прерасна любовта голяма в малко цветенце на татко и на мама. Катрин се нарича тя, малка госпожица красива е сега“ – пише още изданието. Катрин избира да се появи на бял свят на 3 март. Затова всяка година на този ден семейството е облечено в национални костюми, а тортата  е с багрите на българското знаме. Хлапето вече е на 4 г. и с нетърпение очаква да бъде най-сладката шаферка на своите родители в събота. Пандемията осуетява планираната сватбата миналата година. Сега обаче приготовленията са на финалната права. В последния юлски ден, в присъствието на своите кумове и родители Мартин и Ани ще се врекат във вечна вярност в църквата „Света Параскева“ в Лещен, а по-късно пред всички гости ще кажат заветното “Да“ на граждански ритуал под открито небе и под звуците на гайди и тъпани в градината на „Лещенски рай“.

Звездата Николина Чакърдъкова и Неврокопския ансамбъл ще подгряват купона до ранни зори. Очаква се в програмата да се включат и младоженците, които от две години вече са част от състава на именитата певица. Празникът ще уважат  ръководителят на ансамбъл „Българе“ г-н Христо Димитров и техни колеги от състава, както и преподавателите на Мартин и Ани от Националното училище за танцово изкуство в София – Никола Колев и Кристина Александрова. 

Освен като танцьори и хореографи, младоженците са готови и за топ-синоптици, шегуват се с тях приятелите им.  Рубриката „прогноза на времето“ в техния Сватбен вестник, издаден през пролетта, е направо пророческа. „ В сватбения ден юлските слънчеви лъчи ще блестят с пълна сила специално за вашите 40 градусови усмивки по Целзий. За да се предпазите от изгаряне носете си ветрила, чадър за слънце или слънцезащитен крем фактор 50“.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.