Осъдиха мъжа пребил и обрал песионер от село Замфирово

Осъдиха мъжа пребил и обрал песионер от село Замфирово

Окръжен съд – Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия  В. П. В. за  побой и грабеж на самотен възрастен мъж, но завиши предварително договореното наказание от 1 година „Лишаване от свобода“  на 2 години и 6 месеца „Лишаване от свобода“. 

През нощта на  1 срещу 2 май 2021 г. В. П. В.  влязъл в къщата на 80 годишния вдовец И. Б. С. в село Замфирово, община Берковица като употребил за това сила – блъснал  го на земята и му нанесъл удари с метална тръба, след това го вкарал в къщата, завързал го за леглото и  продължил да го души и бие с метална маша и бастун до 4 часа призори като го заплашвал с думите  „Давай парите“, „Казвай къде са!“,  „Ще те дотрепя!“.

След като пенсионерът му посочил къде е скрил парите си – 1000 лева,  В. П. В. ги взел и си тръгнал като на излизане по молба на възрастния мъж да му остави поне пари за хляб, му хвърлил 50 лева. Още същият ден В. П. В. е бил задържан от служители на МВР, а на И. Б. С. е оказана медицинска помощ след нанесения побой и причинената му средна телесна повреда –  счупване на дясна предмишница.

С оглед на високата обществена опасност на престъплението – грабеж на голяма сума пари и многочасов побой на  възрастен мъж, Окръжен съд  отказа да одобри  като противоречащо на закона и явно несправедливо предварително постигнатото споразумение между защитата на подсъдимия и прокуратурата  за 1 година „Лишаване от свобода“ и го завиши на 2 години и 6 месеца  затвор.  Пред съда В. П. В. – 31 годишен, с начално образование, безработен и осъждан, се призна за виновен и заяви , че доброволно подписва коригираното споразумение за 2 години и 6 месеца  „Лишаване от свобода“ ефективно за грабежа и 6 месеца затвор за влизане в чуждо жилище нощем със сила.  

Съдът  наложи на В. П. В. едно общо, най-тежкото наказание – 2 години и 6 месеца затвор при първоначален общ режим.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.