Наказаха с „Пробация“ младеж, ритал автомобил на МВР

Наказаха с „Пробация“ младеж, ритал автомобил на МВР

Районен съд – Монтана  одобри споразумение между Районна прокуратура – Монтана и защитата на подсъдимия И. О. Г. за наказание „Пробация“ за срок от 6 месеца за  хулигански действия – удари с крак на автомобил на МВР и оказана съпротива на органите на властта.  

На 15 септември 2020 г. след сигнал на тел. 112 за  скандал и побой на граждани служители  на РУ на полицията – Монтана пристигнали в квартал „Кошарник“ в Монтана. В хода на проверката срещу патрула на МВР се задал млад мъж във видимо пияно състояние, който изритал няколко пъти  патрулния автомобил  „Грейт Уол”, а при направената му от полицаите забележка тръгнал заплашително към тях.

Наложило  се служителите на МВР да приложат физическа сила и да задържат нарушителя – И. О. Г.  Пред съда подсъдимият  – 20 годишен, с основно образование, работещ, неосъждан, се призна за виновен в извършването на действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, съпроводени със съпротива срещу орган на властта и отличаващи се с изключителна дързост и заяви, че доброволно подписва споразумение за  наказание „Пробация“ с мерки „Задължителна регистрация по настоящ адрес“ с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично за срок от 6 месеца и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 6 месеца.

 Определението  е окончателно и не подлежи на обжалване.

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.