VOICES OF ROCK в Монтана ще се случи, въпреки всички трудности

VOICES OF ROCK в Монтана ще се случи, въпреки всички трудности

Единственото по рода си в страната събитие, фестивала с благородна кауза “Изкуството е…” , ще отбележи своето осмо издание през 2021. На 24 август, на централния площад в Монтана ще се състои една специална музикална среща между Ronnie Romero и Jeff Scott Soto. Johnny Gioeli няма да има възможност да се включи по лични и обективни причини, но заедно с организаторите на събитието обещават, че от сега започват да работят в посока специална изненада през следващата година.

На сцената двете звезди ще бъдат подкрепени от българската рок банда Eridan. Оригиналният вокалист на Eridan Тони Иванов също ще бъде част от вечерта, като ще изпълни някои парчета от третия студиен и все още непредставян официално албум на групата. Екипът на фестивала споделя, че готвят допълнителни изненади, които ще превърнат концерта в един различен и емоционален спектакъл с послания. Подгряващите групи пристигат от Пловдив и София, като ще има и група от Монтана.

Социалната тема на фестивала тази година е свързана с различните зависимости сред децата и младите хора. В партньорство с българския игрален филм “Доза Щастие”, фондация “От другата страна” и сдружение “Солидарност”, поддържащо единствената гореща телефонна линия за хора със зависимости в страната, екипът на фестивала в Монтана записа специален разговор, в който се дискутират важни въпроси, като това как можем да предпазим децата си, за какво трябва да внимаваме в общуването си с тях и какво трябва да се направи, ако детето ни вече страда от зависимост. Скоро видеото ще бъде споделено в социалните медии.

За осмото издание на събитието интервюта дадоха Billy Sheehan, Mike Terrana и оперната ни дива Александрина Пендачанска.

В деня на фестивала ще се проведе и затворена среща с талантливи деца от Монтана и подгряващите рок банди. Световните звезди и Eridan ще си поговорят с младите таланти за пътя на успеха, силата на мечтите и волята, която не ти позволява да се откажеш. Специална картина, нарисувана от деца от студио “Рениарт” с послания от всички участници в спектакъла, ще бъде подарена на децата от Дневен център за деца със специални потребности в град Монтана, които са едни от най-верните и любими на всички приятели на фестивала.

Организаторите припомнят, че както обикновено, спектакълът на 24 август е с вход свободен. Централният площад в Монтана е достатъчно голям, за да събере всички желаещи да станат част от събитието, като разбира се, спазването на дистанция е силно препоръчително. С цел максимално предпазване в днешните обстоятелства, тази година няма да се състои среща за снимки с гостуващите артисти.

Информация за фестивала може да се намери на официалната страница на събитието: https://www.facebook.com/artisourfestival

За още новини, видео и снимки се абонирайте за нашата facebook страница.